Let's Get 2-Gether 4 Support Ghana Kids

blog geplaatst op maandag 25 juli 2016

Vers eten, een dak boven ons hoofd, onderwijs en goede medische zorg. Voor mij persoonlijk vanzelfsprekende zaken waar ik niet dagelijks bij stil sta. Terwijl dit voor veel mensen in de wereld niet vanzelfsprekend is. Een mail van " Support 4 Ghanese Kids" met een vraag om hulp deed mij dit vandaag weer beseffen.

Support 4 Ghana Kids is een stichting die sport en spel organiseren voor patiëntjes in het St. Mary’s Hospital in Drobo (Ghana) en voor minstens 400 kinderen in alle leeftijdsgroepen in het UNHCR Refugee Camp in de regio van Drobo, vlak tegen de grens van Ivoorkust. Daarnaast zetten zij zich in om voor de kinderen in het Refugee Camp voortgezet onderwijs mogelijk te maken.

Juni 2016 is daarbij een heel ander initiatief ontstaan. Het opzetten van een naaiatelier in het UNHCR Refugee Camp in Ghana. Om dit kamp te helpen in zelfredzaamheid is het de bedoeling dat vrouwen uit het kamp hier producten gaan maken om deze tegen een goede prijs weer te verkopen.

Crowdfunding oproep Algemeen Dagblad support4ghanesekids naaifournituren

3 regels met een groot bereik

Een crowdfunding actie met een kleine oproep van 3 regels zorgde echter voor een groot bereik. Met hartverwarmende en vaak ook ontroerende verhalen aan de telefoon hebben vele mensen gehoor gegeven aan deze oproep. Dit met honderden dozen garen, knoopjes, ritssluitingen, spelden, complete naaimachines en nog veel meer als resultaat!

De overweldigende respons met dit fantastische resultaat zorgde hierbij voor een klein probleem.... het transport. Een nieuwe crowdfunding actie “transport naaifournituren” is gelanceerd om dit probleem op te lossen met als doel een totaalbedrag van 3000euro bij elkaar te krijgen om de spullen te kunnen verzenden.

2-Gether is onze Visie

2-Gether staat er binnen mijn bedrijfsvisie voor om mensen en organisaties samen te laten komen en te inspireren het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Na het lezen van de mail heb ik direct de telefoon gepakt om aan te geven dat ik middels een donatie vanuit LG2G graag steun wil geven aan dit fantastische initiatief.

Neemt u eens een kijkje op de website van Support 4 Ghanese Kids Hier is alle informatie terug te vinden over de stichting, wat ze doen en welke mooie resultaten zij al hebben mogen bereiken met steun van anderen. Vanaf 1 augustus vindt u hier ook alle informatie en tussenstanden van de crowdfunding actie "transport naaifournituren" terug. Mocht u ook een bijdrage willen leveren dan kan dit nu al. Iedere donatie is meer dan welkom om het totaalbedrag van 3000euro te bereiken. Donaties kunt u overmaken naar:

IBAN: NL55INGB0006769242 o.v.v. “transport naaifournituren”

Wij wensen Support 4 Ghanese Kids heel veel succes en hopen dat ze wederom op massale steun van zowel bedrijven als particulieren mogen rekenen!